CHP’li Polattan çağrı: Doğasına sahip çıkanları 28 Ekimde Alaniçine bekliyoruz

CHP’Lİ POLAT'TAN ÇAĞRI: DOĞASINA SAHİP ÇIKANLARI 28 EKİM'DE ALANİÇİ'NE BEKLİYORUZ

CHP’li Polat, Menemen’de kurulacak kalker ocağı için verilen “ÇED raporu gerekli değildir” kararına karşı açılan davaya ilişkin bilirkişi raporunda iznin iptalinin istendiğini belirtti.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın ormanlık alanda kurulması planlanan kalker ocağı için verilen “ÇED raporu gerekli değildir” kararına karşı açılan davaya ilişkin bilirkişi raporunda iznin iptalinin istendiğini bildirdi. Bölgede halen ağaçların kesilmeye devam ettiğini ifade eden Polat, “Bölge halkı 28 Ekim’de Alaniçi’nde buluşacak. Bizler de halkımız, doğamız, geleceğimiz için orada olacağız. Ekmeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkan herkesi Alaniçi’ne bekliyoruz” dedi.

DAVA SÜRERKEN BÖLGEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İzmir’in akciğerlerinden Menemen’de hayata geçirilmesi planlanan ve 85 bin 990 metrekarede kurulacak kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesine yol açmak için Karagöl yolunda yüzlerce çam ağacının kesildiğini ifade eden Polat, mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen bölgede çalışmaların sürdürüldüğünü anımsattı. Polat, proje için verilen “ÇED raporu gerekli değildir” kararına karşı açılan dava devam ederken, bilirkişi raporunda iznin iptalinin istendiğinin görüldüğünü söyledi.

“HAKSIZLIKLARIN, HUKUKSUZLARIN KARŞISINDAYIZ”

Menemen’de çevre katliamına son verilmesi için Emiralem Çevre ve Dayanışma Platformu’nun öncülüğünde bölge halkının 28 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Alaiçi’nde buluşacağını anımsatan Polat, “Bizler de halkımız için, doğamız için, geleceğimiz için orada olacağız. Bizler CHP olarak, her zaman ekmeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkan halkımızın yanındayız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Haksızlıkların, hukuksuzların karşısında susmayacağız” diye konuştu.

Yorum Gönder

Yorumlar