CHPden bakan Soyluya gensoru

CHP'DEN BAKAN SOYLU'YA GENSORU

CHP'nin gensoru önergesinde İçişleri Bakanı Soylu'nun "Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum, sen bittin” diyerek, Kılıçdaroğlu'nu tehdit ettiği savunuldu.

Önergede şu ifadeler yer aldı:

1) Siyasetçiler arasında eleştiri ve şiddetli tartışmalar demokrasinin işleyişi açısından son derece doğaldır. Doğal olmayan silahlı güçleri emri altında bulunduran bir kişinin hakaret ve tehdide başvurmasıdır. Bu bakımdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmemiş, mafyavari yöntemlere başvurmuştur.

2) İçişleri Bakanının sözleri kin ve nefretin olduğu kadar CHP’ye oynanan komplonun da itirafı niteliğindedir. Bu ifadeleri kullanan sıradan bir kişi değil, Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanıdır. Bu açıdan İçişleri Bakanının sözleri basit bir tehdit değil, kolluk kuvvetlerine talimat amacını taşıyan yasa dışı bir girişimdir.  Bu sözlerle Sayın Kılıçdaroğlu açıkça hedef haline getirilmiştir. Siyasetin antidemokratik bir şekilde kolluğun bağlı olduğu bakanlık eliyle dizayn edilmeye çalışılması, demokrasinin tasfiyesi anlamına gelmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle bulunduğu makam itibariyle tarafsızlık, hukuk içinde hareket etme ve İçişleri Bakanlığını yasalara uygun olarak yönetme sorumluluğu konusunda güveni tamamen yitiren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında Anayasanın 98 ve 99'uncu, TBMM İçtüzüğünün 106'ncı maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve teklif ederiz.

 

 

 

Yorum Gönder

Yorumlar