CHPli Güzelmansur elektrik kesintileri için önerge verdi

CHP'Lİ GÜZELMANSUR ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN ÖNERGE VERDİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’ın elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Güzelmansur, Hatay’da elektrik kesintilerinin önüne neden geçilemediğine yönelik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlanması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.    

Mağduriyetler Giderilmeli

Elektrik kesintilerinin her kesimi mağdur ettiğini belirten Güzelmansur önergesinde “Seçim bölgem Hatay’ın hemen her bölgesinde yaşanan, bitmek bilmeyen ve gün boyu süren elektrik kesintileri hayatı durma noktasına getirmektedir. İşyerlerinin çalışamamasına neden olan, vatandaşın elektronik ve beyaz eşyalarına zarar veren plansız elektrik kesintilerinin neden olduğu maddi zararlar için tazminat ödenmeli” dedi.

Elektrik “Kaliteli, Güvenli ve Kesintisiz” olmalı

Hataylıların kullandığı elektriğin daha kaliteli, daha güvenli ve kesintisiz olması için elektrik altyapısına bugüne kadar yapılan yatırımları ve planlanan yatırımları soran Güzelmansur’un Bakan’a yönelttiği diğer soruları ise şunlar:

1- Hatay’da son 3 yılda planlı ve plansız elektrik kesintilerinin ve sürelerinin yıllar ve ilçeler bazındaki detayı nedir?

2- Aynı dönem için, plansız elektrik kesintilerinin toplam elektrik kesintileri içindeki oranı ve bu kesintilerin nedeni nedir?

3- Hatay’da son 3 yılda elektrik kesintileri nedeniyle ALO 186 elektrik arıza hattına iletilen bildirimi sayısı nedir?

4- Aynı yıllar için, Hatay’da plansız elektrik kesintileri nedeniyle maddi zarar gören ve elektrik dağıtım şirketinden tazminat talep eden abone sayısı nedir? Bu abonelerin kaçına ne kadarlık tazminat ödenmiştir?

 

Yorum Gönder

Yorumlar