Türkiyeye gelmeden Yunanistana indi

TÜRKİYE'YE GELMEDEN YUNANİSTAN'A İNDİ

Yunanistan Hava Kuvvetleri liderliğinde düzenlenen Iniachos-2019 tatbikatı için İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait F-35A, Girit Adası'nda bulunan Andravidav Hava Üssüne iniş gerçekleştirdi

1 Nisan günü başlayıp 12 Nisan'da bitecek olan tatbikata İtalya, İsrail, BAE, Kıbrıs ve ABD hava kuvvetleri de katılacak.

Yunanistan Hava Kuvvetleri liderliğinde düzenlenen Iniachos-2019 tatbikatı için İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait F-35A, Andravidav Hava Üssüne iniş gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA ÜLKE KATILIYOR

Öte yandan üsse İtalyan F-35 ve Tornado'su, İsrail F-16'sı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Mirage 2000'i, ABD'nin F-16'sı iniş gerçekleştirdi. Üsse Güney Kıbrıs Rum Kesimi'de AW139 helikopteri ile iniş yapacak ve tatbikata katılacak. Tatbikat 1 Nisan'da başlayacak ve 12 Nisan'da sona erecek.

FARKLI HARP TAKTİKLERİ KULLANILACAK

Taraflar birlikte hava üstünlüğü egzersizleri gerçekleştirecek, yeni taktik ve elektronik harp taktikleri denenecek.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi kızdıracak ABD iddiası!

TATBİKATIN AMACI ŞU SÖZLERLE DUYURULDU

Yunanistan Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada tatbikatın amacı olarak şu cümlelerle belirtildi: "Hava Kuvvetlerinin operasyonel kapasitesini en üst düzeye çıkarmak ve çok tehditli bir savaş ortamına benzeyen koşullarda gerçekçi operasyonel eğitim sağlamaktır. Tatbikat, ülkemizin yanı sıra diğer müttefik devletlerin ordu ve donanma kuvvetleri tarafından çok sayıda hava kuvvetinin katılımıyla gerçekleştirilecektir."

Yorum Gönder

Yorumlar