Pos cihazıyla ikinci katliamı önledi

POS CİHAZIYLA İKİNCİ KATLİAMI ÖNLEDİ

Haçlı terörist Breton Tarrant’ın kurşun yağdırdığı Yelanda’nın Christchurch kentinde bulunan Linwood Camisi’nde dışarı çıkıp teröriste karşı koyan ve onu camiden uzaklaştıran cemaatten Abdül Aziz, onlarca kişinin hayatını kurtardı

Avustralya devlet televizyonu ABC’ye konuşan Abdül Aziz, silah seslerini duyduktan sonra camiden dışarı çıktığını, teröristin dikkatini dağıtmak için “Hey, gel buraya!” diye bağırdığını söyledi. Eline geçirdiği pos cihazını saldırgana fırlatarak ona karşı koymaya çalışan Aziz, terörist yeni bir silah almak üzere arabasına yöneldiğinde ise peşinden gittiğini aktardı. Habere göre teröristin silahını alıp ateş açması üzerine Aziz, araçların arasında dolaşarak kurşunlardan kaçtı. 

CAMINI KIRDI 

Aziz, arabaların arasında dolaşırken yerde teröristin bıraktığı bir tabancayı buldu. Hemen aldı ve tetiğe bastı fakat silah boştu. Terörist yeni bir silah almak için otomobiline döndüğünde silahı ona fırlattı. Otomobile çarpan silah camı parçalayınca paniğe kapılan terörist, arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı. Haberde, Tarrant ile Aziz arasındaki kedi-fare kovalamacası sırasında Aziz’in 5 yaşındaki minik çocuğunun ağlayarak babasını çağırdığı vurgulandı.


Yorum Gönder

Yorumlar