Orhan Gencebaydan Arif Sağ açıklaması

ORHAN GENCEBAY'DAN ARİF SAĞ AÇIKLAMASI

Sanatçı Orhan Gencebay, "Bundan sonra MESAM'a girmeyebilirim, kırgınım" dedi. Gencebay, sanatçı Arif Sağ'ın çok eski arkadaşı olduğunu belirterek, "İyi olsun isterim" diye konuştu. "Alevi-Sünni ayrımına alet olacağıma ölürüm" ifadelerini kullanan Gencebay

Sanatçı Orhan Gencebay, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katıldı.

Gencebay, "Batsın Bu Dünya, yaşadığım günlerin ağıtıdır. Batsın Bu Dünya, dans edilsin diye yazılmadı." dedi.

İnternetin Türk müziğine yaramadığını söyleyen Gencebay, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Birliği (MESAM) hakkında açıklamalar yaptı.

Gencebay, sanatçı Arif Sağ'ın çok eski arkadaşı olduğunu belirterek, "İyi olsun isterim" diye konuştu.

Müzik sektörüne dair konuşan Gencebay, "Telif hakları alınamazsa sanatçılar yaşayamaz" ifadelerini kullandı.

Müzisyenlerin hala teklif hakkını alamadığını aktaran Gencebay, müzikte üretimin durma noktasına geldiğini belirterek, "Müzikte üretim olmazsa Türk müziği korunamaz." dedi.

Kültür Bakanlığı'nın müdahalesi yerinde olduğunu vurgulayan sanatçı Gencebay, "Bundan sonra MESAM'a girmeyebilirim, kırgınım" şeklinde konuştu.

Gencebay'ın MESAM'ın düzgün yönetemezlerse sanatçıların ezileceğini iletti.

"AYRIMA ALET OLACAĞIMA ÖLÜRÜM"

Sanatçı Gencebay, "İnsanlar arasında ayrım yapılamaz. Alevilik ve Sünnilik konusunda ayrım yapılamaz. Beni ayrım yapmakla suçlayanlar, art niyetlidir. Alevi-Sünni ayrımına alet olacağıma ölürüm." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Orhan Gencebay, "Vatan adına elimi her zaman taşın altına koyarım. Akil insan olmaktan pişman değilim, yine yaparım. Ülkemiz için ne gerekirse yaparım" ifadelerini sözlerine ekledi.


Yorum Gönder

Yorumlar