Okulda parayla kurs ve etüt

OKULDA PARAYLA KURS VE ETÜT

Ankara Atatürk Lisesi, ücretsiz olması gereken Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ndan öğrenci başına dönemlik 900 lira topladı.

Bakan Ziya Selçuk’un ve çok sayıda ünlü ismin mezun olduğu Ankara Atatürk Lisesi, ücretsiz olması gereken Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ndan öğrenci başına dönemlik 900 lira topladı. Okul yarıyıl tatili için öğrencilerden bin 200 lira toplayıp Antalya’ya kampa aldı.

Birgün gazetesinden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FETÖ’cüler arasındaki ayrılık sonrası kapatılan dershaneler okullara taşındı. Son örneklerden biri Ankara Atatürk Lisesi’nde yaşandı. Okulda Destekleme ve Yetiştirme Kursu için öğrencilerden dönemde 900 lira toplandı. Antalya’da ayarlanan 5 yıldızlı kamp için aynı öğrencilerden bin 200 lira ücret alındı. 

Öğrenciler kamp kapsamında 5 yıldızlı Antalya Manavgat Clup Calimare Serra Palece isimli otelde konaklayıp etüd çalışmalarına katıldı. Okul yönetimi ise kampın Akdeniz Üniversitesi’ne gezi amacıyla yapıldığını öne sürdü.

YASA ÜCRETSİZ OLACAK DİYOR

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Can Yücel, Altan Öymen, İlber Ortaylı, Orhan Veli gibi çok sayıda edebiyatçı ve siyasetçi yetiştiren okul son dönemde paralı dershanecilik yapmaya başladı.

Dershaneler ülkemizin yıllardır konuşulan eğitim sorunu. Fethullah Gülen Cemaati ile hükümetin ilk kopma noktalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan dershaneleri kapatma kararı almış ve yasal düzenlemelere gidilmişti.

Yeni yasal düzenlemede okullarda okul ders saatleri dışında ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılması zorunluluk oldu.

Bakanlık düzenleme sonrası okullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları adı altında okul kursları açmıştı. Ancak Destekleme ve Yetiştirme Kursları okul idarelerinin yeni gelir ve rant kapısı oldu. Sınav masrafı, kağıt masrafı adı altında okul idarecileri öğrenci ve velilerden para toplamaya başladı.

Ankara Atatürk Lisesi, namı diğer ünlülerin mezun olduğu Sıhhıye Atatürk Lisesi kursları dershaneciliğe çeviren son adres oldu.

Bu okulun şu an 11. ve 12. sınıfta olan yaklaşık 300 öğrencisi Destek ve Yetiştirme Kursu’na katılıyor. Bu kursların bedava olması gerekirken her bir öğrenciden dönem başına 900 lira para toplanıyor. Okul Aile Birliği adına toplanan paralar son dönemde okulun adına açılan dernek hesabında toplandı.

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla bu okulun yaklaşık 300 öğrencisi geçen pazar günü 5 günlük kampa gitti. Okul yönetimi kamp için öğrencilerden bin 200 lira topladı. Okulun bir grup öğretmeni de aileleriyle bu kampta öğrencilere eşlik ediyor.

Yorum Gönder

Yorumlar