MANSUR YAVAŞ’A PM’DE SERT TEPKİ!

CHP Parti Meclisi üyeleri Mansur Yavaş’ın aday olmasına karşı çıktı.

CHP Parti Meclisi üyeleri Mansur Yavaş’ın aday olmasına karşı çıktı. PM üyeleri parti içinden bir aday istediklerini belirttiler. Yavaş'ın “Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir” şeklinde yaptığı açıklamaya CHP’liler tepki gösterdi. Yavaş, “Mansur Yavaş olmasın” diyen CHP’lilere “Bunu söyleyenlerin Melih Gökçek’ten ne farkları var?” şeklinde yanıt vererek CHP’lileri hedef aldı. 

Dün yapılan PM toplantısından sonra PM üyeleri tepkilerini dile getirdi. PM üyesi Erdal Aksünger, "İki partinin adayı olmak rozetsiz olmak anlamına gelmez. CHP kendi adayını Ankara’da çıkartacak ya da çıkartması gerekir” dedi. Aksünger, “Mansur Bey’e karşı bir tevazu var ama bunun da çok abartılmaması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. CHP Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Mansur Yavaş’ın “rozetsiz aday” çıkışına ilişkin “Mansur Yavaş’ın neyi ifade etmek isteğini bilmiyorum ama mutlaka seçimlere katılan adayların rozetleri olur. Tabii belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkarabilir” açıklamasında bulundu.

CHP’lilerden gelen tepkiler şu şekilde:

CHP PM üyesi Haluk Pekşen: Rozetten rahatsız olan birisiyle ben sonuna kadar ‘hayır’ derim. Bu cümlesinden sonra benim ona bir desteğim söz konusu olamaz.

CHP PM üyesi Gaye Usluer: Mansur Bey’in aldığı oylar, CHP’nin adayı olduğu içindir. Yani hiç kimsenin kerameti kendinden değildir

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker: Bizim görüyorsunuz rozetimiz var. Partisinden utanan, partisine saygı duymayan, partisinin de kendisinden utandığı adaylarımız olmayacak. 

CHP PM üyesi Gökhan Günaydın: Eğer CHP’nin yüzde 35 oyunu alacaksanız, önce CHP’li kimliğini, CHP’nin değerlerini üzerinizde taşımak zorundasınız.


Yorum Gönder

Yorumlar