İKİ PARTİ CENGİZ TOPEL YILDIRIM'DA ANLAŞTI

CNN Türk’te yayınlanan 10’dan Sonra programında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili gündemi paylaştı.

CNN Türk’te yayınlanan 10’dan Sonra programında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili gündemi paylaştı.

Sunucu Sultan Arınır’ın kimlerle temas kuruldu sorusuna cevap olarak şunları söyledi:

Anakara CHP’ye mi kalacak, İYİ Parti’ye mi kalacak? Bu yönde görüşmeler devam ederken önemli bir gelişme oldu. İYİ Parti Ankara sağ seçmenin yoğunlukta olduğu bir şehir, adayı biz gösterirsek CHP de destek verirse daha çok oy alınabilir tezindeydi. Adayının da Mansur Yavaş olacağı söyleniyordu. Bu konuyu netleştirmek üzere edindiğim bilgilere göre, iki gün önce Mansur Yavaş’la İYİ Parti arasında bir temas gerçekleşti. Hem Meral Akşener hem de somut olarak çerçevenin ortaya konulması için, bir yanlış anlamanın olmaması için Mansur Yavaş’la Musallat Dervişoğlu başta olmak üzere başka İYİ Parti’li kurmaylar da ayrı ayrı görüştü. Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’den aday olmak istemediği çıktı ifadesi kullanılıyor. Dolayısıyla İYİ Parti açısından Mansur Yavaş formülünün bittiği açıkça bugün itibariyle ifade ediliyor. 

CHP'Lİ SEÇMEN MANSUR YAVAŞ'A OY VERMEYECEK

Ankara’da CHP üzerinden mi bir işbirliği yapılacak sorusu gündeme geldiğini aktaran Canova: “İYİ Parti’li kaynaklar eğer CHP Mansur Yavaş’ı aday gösterirse bir problem olmaz biz de destek veririz ifadesini kullandılar. Ancak İYİ Parti, CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Mansur Yavaş’ın adaylığının desteklenmediği yönünde bir izlenime sahip. Hatta CHP’li seçmenin de Mansur Yavaş’a oy vermeyeceği yönünde tespitleri var” dedi.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM İSMİ ÖNDE

Dicle Canova CHP’nin de artık Mansur Yavaş değil başka isimler üzerinde durduğuna dönük duyumlar olduğunu vurguladı. Daha önce de adı birçok kez günde olan Cengiz Topel Yıldırım’ın konuşulduğunu belirtti. “Cengiz Topel Yıldırım CHP’nin adayı olabilir mi? CHP Cengiz Topel Yıldırım adaylığıyla beraber İYİ Parti ile beraber Ankara’da işbirliğine gider mi?” sorularına cevap olarak şunları aktardı:

İYİ Parti’li kurmaylar tarafından CHP Cengiz Topel Yıldırım’ı aday gösterirse burada da çok büyük problemler çıkmayacağı yönünde mesajlar veriliyor.  Edindiğim bilgilere göre Cengiz Topel Yıldırım’la Meral Akşener görüştü. Akşener bu görüşmede biraz nabız tuttu, Cengiz Topel Yıldırım’ı tanımaya çalıştı. Dolayısıyla ilk izlenimler Cengiz Topel Yıldırım isminin de sorun teşkil etmeyeceği yönünde. Şu aşamada henüz Ankara İYİ Parti’ye mi verilir, CHP’de mi kalır net olarak bir karar çıkmış değil. Ancak İYİ Parti açısından Mansur Yavaş formülü bitmiş bulunmakta. Bunu da İYİ Parti’li kurmaylar açıkça söylüyorlar. Mansur Yavaş yapılan görüşmede İYİ Parti’nin adayı olarak yola devam etmek istemediğini açıkça beyan etti. CHP’de de Mansur Yavaş ismi üzerinde soru işaretleri var. Dolayısıyla bir ikinci isim Cengiz Topel Yıldırım gündemde. Cengiz Topel Yıldırım’la Meral Akşener de görüştü. Muhtemelen gidişat odur ki Ankara’da CHP’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım olacak gibi duruyor şu aşamada. Ama yine altını çiziyorum son noktayı iki lider koyacak. Konuştuğum İYİ Parti’li kurmaylar biz çözümden yanayız, problem yaratmak istemiyoruz illa Ankara olsun gibi bir direnişimiz yok ifadesini kullanıyorlar. Yeter ki sonuç alınsın diye de altını çiziyorlar. En azından İYİ Parti’nin Mansur Yavaş ismi üzerinden yola çıkmadığını biliyoruz. CHP’nin Cengiz Topel Yıldırım’ı aday göstermesi konusunda İYİ Parti’nin itiraz etmeyeceği yönünde sinyallerin var olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.


Yorum Gönder

Yorumlar