Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Gelir vergisine yönelik istisnaları kapsayan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. . Ev kadınlarının internet satışlarından elde ettiği gelir yıllık brüt asgari ücreti geçmediği sürece vergilendirilmeyecek.

Ayrıca ölüm, engellilik ve hastalık gibi durumlarda ödenen tazminat ve yardımlar ile işe başlatmama tazminatı için istisna getirilirken pilotlar ve kabin memurları da vergi istisnasına tabi olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gelir vergisi tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğe göre, iş yeri açmaksızın internet üzerinden satış yapanlar, pilotlar, kabin memurları vergisi istisnasına tâbi olacak.

Bunun yanı sıra ölüm, engellilik ve hastalık gibi durumlarda ödenen tazminat ve yardımlar, 4447 sayılı kanun uyarınca tahsis edilen işsizlik ödeneği, 4857 sayılı kanunun 21. maddesine göre ödenen işe başlatmama tazminatları da gelir vergisinden istisna tutuldu.

Yayımlanan tebliğde, daha önce meclisten geçen torba yasalarla ve gelir vergisi kanununda, ev kadınlarına vergi muafiyetini de içeren çeşitli düzenlemelere açıklık getirildi.

Buna göre ev imalatı ürünlerin internet üzerinden satışlarında muafiyetten faydalanılabilmesi için satış tutarının ilgili yıl içinde geçerli olan asgari ücretin yıllık brüt tutarını geçmemesi gerekiyor.

TAZMİNAT İSTİSNALARI BELLİ OLDU

Ayrıca, hizmet erbabına, ölüm, engellilik ve hastalık gibi durumlarda ödenen tazminat ve yardımlar, işsizlik ödeneği ile işe başlatmama tazminatları gelir vergisinden istisna tutulacak.

İşsizlik ödeneği ödemeleri ile mahkeme kararının ardından işçinin başvurusu üzerine işverenin bir ay içinde işe başlatmadığı durumda, işçiye, en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında ödenen tazminat da istisna kapsamında olacak.

Yorum Gönder

Yorumlar