‘Futbolda mali devrim’: Kulüplere TFF garantili kredi ve yeni denetleme kurumu

‘FUTBOLDA MALİ DEVRİM’: KULÜPLERE TFF GARANTİLİ KREDİ VE YENİ DENETLEME KURUMU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) futbol piyasasını denetleyecek yasal bir kurum oluşturulması için anlaştığı öne sürüldü.

İki kurumun temsilcileri geçtiğimiz hafta ‘futbolda ekonomik devrim’ konulu bir toplantı yapmış, burada kulüplerin ‘sıkılaştırılmış mali kurallar çerçevesinde yönetilmesinin esas alınacağı’ bir anlaşmanın geliştirileceği söylenmişti. Anlaşmaya dair detayların daha sonra açıklanacağı bildirilmişti.

Habertürk’ten Serdar Ali Çeliker’in haberine göre TBB ve TFF’nin ‘futbolda mali devrim’ anlaşmasına dair detaylar ortaya çıktı.

Ortak çalışmasının sonucunda kulüpleri denetleyecek yeni bir kurumun oluşturulmasına dair projenin ‘devletin tüm kademelerince onaylanıp desteklendiği’ belirtildi.

Proje iki başlı ilerleyecek: İlk olarak kulüplerin mevcut borçlarının uzun vadeye yayılmış kredilerle temizlenmesi ve bu borç ödenme garantisinin TFF tarafından verilmesi planlanıyor.

Projede ikinci ayağınınsa, kulüplere borçlanırken mali yapılarına göre hareket izni sağlayıp mali denetim yapacak bir mekanizmanın olduğu belirtildi.

Yorum Gönder

Yorumlar