"CHP PARTİ MECLİSİ'NDE MANSUR YAVAŞ'A KARŞI GÜÇLÜ BİR DİRENİŞ VAR"

Medyanın gündeminde yaklaşan yerel seçimler var. Siyaset Bilimci Onur Erim dün TGRT’de ve gazeteci Şaban Sevinç Halk TV’de CHP’nin Ankara yerel seçim adaylığına dair önemli açıklamalarda bulundular.

Medyanın gündeminde yaklaşan yerel seçimler var. Siyaset Bilimci Onur Erim dün TGRT’de yayınlanan ‘Atilla Güner ile Ayrıntılar’ programında ve gazeteci Şaban Sevinç Halk TV’de yayınlanan ‘Haber Kritik’ programında CHP’nin Ankara yerel seçim adaylığına dair önemli açıklamalarda bulundular.

Erim, “Görünüşe göre Mansur Bey’i en çok aday görmek isteyen Sayın Kılıçdaroğlu gibi görünüyor. Hatta Mansur Yavaş’ın aday olmasını bir tek Kemal Kılıçdaroğlu istiyor" dedi.

Sevinç, “Mansur Yavaş 2014’te CHP’nin Ankara Büyükşehir adayı oldu, seçimi kaybetti. Bu seçimde de adı bir aya yakın süredir dominant bir şekilde CHP’nin Ankara adayı olacak şekilde konuşuluyor. Ama şöyle bir durum çıktı son zamanlarda; Mansur Yavaş’ın CHP’den adaylık ihtimali birden gündem dışı kalabilir. Başka isimler var, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş hakkında henüz bir kararı yok.” dedi. 

Aday belirlemede CHP Parti Meclisi’nin etkisi ve önemi üstünde duran Şaban Sevinç sözlerine şöyle devam etti: “Parti içinde hem Merkez Yönetim Kurulu düzeyinde hem de Parti Meclisi, ki adayı belirleyen asıl organ Parti Meclisi, burada da Mansur Yavaş’a karşı bir çoğunluk direnişi olduğu bilgileri gelmeye başladı. Mansur Yavaş’ın adının CHP Parti Meclisi’nden çıkmama ihtimalinin güçlü olduğu konuşuluyor. Dolayısıyla her an Mansur Yavaş olasılığı ortadan kalkabilir. İYİ Parti’nin adayı olması gündeme gelebilir.”


Yorum Gönder

Yorumlar