CHP’li Özdemir: Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni neden açıklamıyorsunuz?

CHP’Lİ ÖZDEMİR: YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ’Nİ NEDEN AÇIKLAMIYORSUNUZ?

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Adalet Bakanı’na seslendi: “Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni neden açıklamıyorsunuz?”

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Adalet Bakanı’na seslendi: “Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni neden açıklamıyorsunuz?”

Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün yargıya güvensizliğin, yargının siyasallaşmasının ağır bedelini toplum olarak, ülke olarak ödüyoruz. On beş aydır hakkında iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunun sivil toplum temsilcisi Osman Kavala’nın, on dokuz kez yaptığı tahliye talepleri, dinlemeye dahi gerek duyulmadan reddedildi. Neden, hangi gerekçeyle tutuklu olduğunu hala bilmiyor.

Yine, haksız, hukuksuz yere tutuklu bulunan Parti Meclisi üyemiz Eren Erdem’in Silivri’den adalet çığlığına sessiz kalınması ile karşı karşıyayız. İşte, yargının siyasallaştığı bir dönemde, adalete güvenin kalmadığı bir dönemde Adalet Bakanlığı, geniş kapsamlı ve geniş katılımlı olarak bir Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlığı içinde olduğunu, belgenin 2019 Ocak ayı sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılacağı açıklamasını yapmıştı. Ocak ayı sonuna kadar açıklanacağı ilan edilen strateji belgesi maalesef bugün itibari ile açıklanmadı. Buradan Adalet Bakanına soruyorum: Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni neden açıklamıyorsunuz? Gerekçeniz nedir? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı bu belgeye karşı mı çıkmaktadır? Osman Kavala ve Eren Erdem başta olmak üzere haksız ve hukuksuz uzun tutuklulukların, mağduriyetlerin giderilmesine yönelik, yargıya güvenin sağlanmasına yönelik kapsamlı somut bir adımı ne zaman atacaksınız?”

Yorum Gönder

Yorumlar