CHP İSTANBUL, ANKARA VE AĞRI İL BAŞKANLARINDAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan; basın toplantısının ardından Sözsizde TV mikrofonlarına kurultay sürecini değerlendirdiler.

(Sözsizde TV ÖZEL HABER) CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan; basın toplantısının ardından Sözsizde TV mikrofonlarına kurultay sürecini değerlendirdiler.

Canan Kaftancıoğlu: Söylenen rakamlar, bendeki rakamlarla örtüşmüyor

Olması gereken normalde CHP'nin yetkili kurumlarında kurultay delegeleri imzalarını verir; bu sayı tamamlanır, olağanüstü kurultay olur. Bu sayı tamamlanmazsa da olağanüstü kurultay olmaz. Buradaki matematiksel hesap bu kadar açık. Ama iş bugüne geldiğinde görüyoruz ki bu süreçte "şu kadar imza aldık, bu kadar imza almadık, şunu da alacağız" şeklinde örgüt içinde daha bir ayrıştırma söz konusu. Hani umut diyoruz, bir arada olma diyoruz, yan yana mücadele etme diyoruz... Geçmişte omuz omuza mücadele ettiğimiz insanların ne yazık ki kamuoyunda, sosyal medyada, yandaş medyada sanki bir düşmanlarına karşı taraf olup bir imza sayısı ve algısı üzerinden tavır takındığını görüyorum.

Gerçek sayının kişisel olarak, imza toplayanların bahsettiği rakamlarda olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunun üzerinden bir algı oluşturup süreci yönetmek, sürecin kötü yönetildiğini gösterir.

Ben gerçek sayılar hakkında bir şey söyleyemem. Ben il başkanıyım, imza toplamıyorum. Gerçek sayılar hakkında bilgi vermesi gereken imzaları toplayanlardır. Ama kamuoyunda farklı farklı söylenen sayılar bendeki sayılarla örtüşmüyor.

Rıfkı Güvener: Biz il başkanları olarak yeterli imza sayısının toplanmadığını biliyoruz.

Biz genel olarak daha 24 Haziran seçimlerinin iyice analizinin yapılmadan, değerlendirmeleri yapılmadan, yanlışlarımızı ortaya koymadan ve önümüzdeki yerel seçimlerin gündemini henüz oluşturmadan böyle bir olağanüstü kurultay çalışması yapılmasını topyekün olarak krizin iyi yönetilememesi olarak görüyorum. 

Açıklanan imza sayıları, açıklayan arkadaşların kendi sayılarıdır. Biz il başkanları olarak kimlerin imza verip vermediğini biliyoruz. Bizdeki imza sayıları onların sayılarıyla örtüşmüyor. Biz il başkanları olarak yeterli imzaların toplanmadığını biliyoruz.

İbrahim Aslan: 60'a yakın il başkanı deklarasyon yayınladık ve olağanüstü kurultaya gerek yok dedik.

60'a yakın il başkanı deklarasyon yayınladık ve olağanüstü kurultaya gerek yok dedik. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz ve yerel seçimlere odaklanmış durumdayız. Herhangi bir sorun yok, birlikteliğimiz devam ediyor. İl başkanları olarak gücümüz sürüyor.


Yorum Gönder

Yorumlar