"CENGİZ TOPEL YILDIRIM DOĞRU BİR ADAY"

Ercan Gürses’in moderatörlüğü ve sunumunu yaptığı, CNN Türk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Gündemi’ programında Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler konuşuldu.

Ercan Gürses’in moderatörlüğü ve sunumunu yaptığı, CNN Türk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Gündemi’ programında Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler konuşuldu. CHP’nin Ankara aday seçimleriyle ilgili konuklar Akademisyen-Yazar İdris Kardaş, İletişim Bilimci Ali Haydar Fırat, Araştırmacı-Yazar Mustafa Şen ve Hukukçu Ömer Lütfü Avşar açıklamalarda bulundu.

Gürses’in “İYİ Parti CHP işbirliği ve Yavaş’ın farklı farklı CHP ve İYİ Parti’den, hangisinin rozetini takacağı veya hiçbirinin rozetini takmadan adaylığının kabul edilip, edilmeyeceği ya da aday olup olmayacağı bu konular hep tartışılıyor. CHP’de Ankara adaylığı nereye gidiyor?” soruları ışığında konuklar yorumlarını paylaştı.

Konuşmacılardan İletişim Bilimci Ali Haydar Fırat, Yavaş’ın bir daha aday yapılmayacağını düşündüğünü söyledi. 

Fırat şöyle devam etti: . Her ne kadar böyle bir süreç işlemiş olsa da, böyle bir tartışma süreci yaratılmış olsa da, kendisinin ‘ben hiçbir partinin rozetini takmayacağım’ açıklaması yani kendisini partiler üstü konumlandırması, CHP tabanında tepkiye neden oldu. Dolayısıyla ben Mansur Yavaş’ın bu saatten sonra CHP için, Ankara’da, bir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Burada iki isim ön plana çıkıyor bir Ömer Lütfü Avşar, bir de Cengiz Topel Yıldırım ismi ön plana çıkıyor. 

Sunucu Ercan Gürses’in Avşar’a bu söylentileri sorduğunda Avşar; “Hayır böyle bir görüşme yok. Resmi bir görüşme yok. Sayın Gökçek’ten daha iyi yapabileceğim tartışmasız” dedi. Mansur Yavaş’ın isminin çok yıprandığını belirten Avşar, Cengiz Topel Yıldırım’ın adaylığının ön planda olduğunu söyledi. 

Ömer Lütfü Avşar konuşmasına şöyle devam etti: “Mansur Bey’in ismi iyice yıprandı. Hele bugün Sözcü gazetesindeki beyanı gerçekten anlaşılmaz bir şey. Gökçek’ten sonra Ankara rahatladı diyor. Sanki Gökçek herhangi bir siyasi partinin belediye başkanı değil de şahıs olarak bütün eylemlerinde bulunmuş gibi… Cengiz Bey Melih Gökçek’e karşı daha önce kazanmış bir adam. Ankaragücü mücadelesinde, Melih Gökçek’e karşı galip olmuş, Ankaragücü’nün başkanlığını elde etmiş bir insan. Çok uzun süredir de buna emek sarf ediyor. Cengiz Topel Yıldırım doğru bir aday. Artık Mansur Bey’in de konuşulacak bir tarafı kalmadı. Ama parti değerlendirmesini yaptığında, bu göreve parti içerisinde hazır olacak, bu çeyrek yüzyıllık tahribatı yok edecek güçte adaylarımız var. “

Akademisyen-Yazar İdris Kardaş ise Mansur Yavaş’ın şansının azaldığını belirttikten sonra, “Türkiye siyaseti ya da toplum böyle siyasetçileri sevmiyor. ‘Nerden aday olsam kazanırım’ şeklinde konuşan adayları. Eşref Fakıbaba örneği vardır. Toplum burada ders vermeyi sever. Mansur Yavaş hikâyesi buna döndü. ‘Ben partiler üstüyüm, şuyum buyum bunlar doğru ifadeler değil. Toplum buna tepki verir” dedi. 

Araştırmacı-Yazar Mustafa Şen, Mansur Yavaş’ın, siyasetin adap, usul ve erkânlarını ayaklarının altına aldığını söyledi. Yavaş’ın, kendisini seçip getirecek kurumsal kimliğe ve seçmen kitlesine ‘siz bir şey değilsiniz, önemli olan benim, ben gelirsem kazanırsınız’ dediğini belirtti. Bunu hakaret olarak tanımlayan Şen şöyle devam etti: “Bugünkü ve bundan önceki demeçleri kendisine zarar verdi. Yani her konuşması kendine zarar. Mansur Yavaş’ı aday yaparlarsa o hakareti kabul etmiş olurlar. “

Hukukçu Ömer Lütfü Avşar son olarak “Cengiz Bey bu konuda resmi görüşmeler yapıyor ve alanda çok iyi çalışıyor. Parti nezdinde konuşulan adaylar içinde en şanslı ve bu işi başarıyla yapacak bir arkadaşımız” dedi.


Yorum Gönder

Yorumlar