"CENGİZ TOPEL YILDIRIM ANKARA ADAYLIĞINDA MESAFE ALMIŞ DURUMDA"

24 Kasım akşamı Habertürk TV'de yayınlanan Enine Boyuna isimli programda Ankara gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

24 Kasım akşamı Habertürk TV'de yayınlanan Enine Boyuna isimli programda Ankara gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

Ankara'da CHP'nin kendi içinden çıkaracağı bir adayla daha başarılı olunur

Programın konuklarından Mustafa Balbay şu açıklamalara yer verdi:

"Ankara'da, CHP'nin kendi içinden çıkaracağı bir adayla daha başarılı olunur. Kenti tanıyan, kentin bütün kesimleriyle diyolog kurabilecek bir aday, bütün kesime güven verebilir diye düşünüyorum. Geçen dönemde Melih Gökçek'e karşı bir yapı oluştu. 'Gökçek almasın da Yavaş'a oy verelim' diye bir yapı oluştu. Bu taktikle şimdi olmaz. CHP, önümüzdeki dönemi genel yönetim sonuçları da doğuracak bir sonuç olarak görüyor. Bunun için de 3 büyük kentin 2'sini almanın bu durumu çözeceğini düşünüyor. Ankara'da da Mansur Yavaş seçimden sonra CHP'den istifa etti, CHP listelerinden belediye meclis üyeliğini kazanmış iki kişiyi de partiden istifa ettirdi. Bu, tabanda unutulmamış bir durum."

Gördüğüm kadarıyla Cengiz Topel Yıldırım baya mesafe almış

Programın bir diğer konuğu olan Elif Dördüncü Aydemir ise CHP'nin Ankara için olası adaylarına değindi. "Levent Gök'ten Cengiz Topel Yıldırım'a kadar birkaç kişini adı geçiyor." diyen Aydemir'i Mustafa Balbay, "Gördüğüm kadarıyla Cengiz Topel Yıldırım baya mesafe almış." dedi. Aydemir sözlerine şöyle devam etti:

"Cengiz Topel Yıldırım da Melih Gökçek karşıtlığından baya prim almış. Kendisi Ankaragücü'nün eski başkanıdır. Osman Gökçek ve Melih Gökçek'le olan anlaşmazlığıyla ön plana çıkmıştır."

Mansur Yavaş CHP'nin adayı olmaktan daha çok medyanın aday adayı oldu

Programın konuklarından Anar Araştırma Şirketi Başkanı Dr. İbrahim Uslu ise şu değerlendirmelere yer verdi.

"Aslında Mansur Yavaş CHP'nin adayı olmaktan daha çok medyanın aday adayı oldu. Aslında CHP içerisinde ciddi bir rezistans var. Mansur Yavaş'ın partiden istifa etmiş olması ve bu süreçte yeşil ışık yakması gerekirken rozetsiz aday tartışmasına girmesi CHP'deki bu direnci haklı kılıyor. O yüzden bundan sonra da ben Mansur Yavaş'ın güçlü bir aday adayı olacağını düşünmüyorum."

Yorum Gönder

Yorumlar