BBC: Suudi veliaht prensinin ‘alternatifi’ Prens Ahmed sürgünden döndü

BBC: SUUDİ VELİAHT PRENSİNİN ‘ALTERNATİFİ’ PRENS AHMED SÜRGÜNDEN DÖNDÜ

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in üvey kardeşi Prens Ahmed bin Abdulaziz’in ülkesine geri döndüğü bildirildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in üvey kardeşi Prens Ahmed bin Abdulaziz’in ülkesine geri döndüğü bildirildi. Prens Ahmed, ismi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine azmettirmekle anılan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın alternatifi olarak görülüyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere’nin başkenti Londra’da sürgün hayatı yaşadığı belirtilen Prens Ahmed’in dönüşüne dair resmi bir açıklama yapılmasa da, haber Suudi hanedanına yakın kaynaklar tarafından dolaşıma sokuldu.

Haberde prensin güvenliğiyle ilgili bazı garantiler aldığına dair değerlendirme de yer aldı.

Prens Ahmed’in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yerine geçebilecek bir kişi olarak görüldüğü belirtildi.

Gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim’de Arabistan’ın Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü. Suudi yetkililerin talimatıyla öldürüldüğü üzerine durulan Kaşıkçı’nın cesedine ulaşılamamıştı.

Veliaht Prens Selman, cinayetin ardından uluslararası kamuoyunda eleştirilerinin hedefine oturtulmuştu.

Yorum Gönder

Yorumlar