Yavuz Bingöl protokolü kafaları karıştırdı

YAVUZ BİNGÖL PROTOKOLÜ KAFALARI KARIŞTIRDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımına Cevriye Tatış Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

21 Aralık 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında bir protokol imzalanmış, protokolle; Türkiye genelinde bin 51 okula 40 bin bağlama ve bin 51 piyano temin edileceği duyurulmuştu.

Proje kapsamında hayırseverler ve sanatçılara da bağlama ve piyano bağışı konusunda çağrı yapılmıştı. Yavuz Bingöl’le birlikte protokole imza atan Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin kampanyaya destek olmak isteyenler için “Bağlama çalmaya vakti olmadığı halde benim gibi evinde 2-3 tane bağlaması olan kamu görevlisi, iş adamı, sanatçı, bütün arkadaşlarımızı hem maddi olarak hem de evlerindeki bağlamalarla bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.” demişti.

BAĞLAMA SAYISI 84 BİN 209’A PİYANO SAYISI İSE 3008’E ÇIKTI

11 ayın ardından protolü yapılan projenin düğmesine önceki gün basıldı. Protokol kapsamında Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımı Kars’taki Cevriye Tatış Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Kars merkezde hizmet veren Cevriye Tatiş Ortaokulu'nda oluşturulan müzik sınıfının açılışına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Yavuz Bingöl de katıldı.  Öğrencilere, Yavuz Bingöl tarafından öğrencilere uygun ebatlarda oluşturulan bağlamalar da tanıtılarak, başarı sağlanması halinde ülke genelinde okullarda kullanıma sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

YAKLAŞIK 30 MİLYON LİRA!

Protokol kapsamında, ortaokullarda müzik odası bulunan veya müzik odası oluşturmaya elverişli alanı bulunan okulların belirlendiği duyuruldu ve enstrüman dağıtımı yapılacak okul sayısı da 3008 olarak açıklandı. Bu okullara bağış yapılması planlanan piyano sayısı 3008, bağlama sayısı ise söz konusu okullardaki müzik dersliklerinin kapasitesi dikkate alınarak 84 bin 290’a çıkarıldığı belirtildi.

Ancak piyasa değeri yaklaşık 30 milyon lira olan bu enstrümanlarının ne kadarının bağış yoluyla ve ne kadarının para ödemek suretiyle temin edileceğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Yorum Gönder

Yorumlar