Sinyalizasyonsuz hat tek kişiye emanetmiş: Makasçı ‘değiştirmeyi unuttum’ dedi

SİNYALİZASYONSUZ HAT TEK KİŞİYE EMANETMİŞ: MAKASÇI ‘DEĞİŞTİRMEYİ UNUTTUM’ DEDİ

Ankara’da dokuz kişinin öldüğü, 86 kişinin yaralandığı hızlı tren kazasında insan hatasını sıfırlayan sinyalizasyon sisteminin olmamasının önemli etken olduğu yönündeki iddialar güçleniyor.

Ankara’da dokuz kişinin öldüğü, 86 kişinin yaralandığı hızlı tren kazasında insan hatasını sıfırlayan sinyalizasyon sisteminin olmamasının önemli etken olduğu yönündeki iddialar güçleniyor: Hattın güvenliğinin emanet edildiği bir aylık makinist, makas değiştirmeyi unuttuğunu anlattı.

Hatta sinyalizasyon sistemi olmaması eleştirilere sebep olmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) bir yetkili de, “Sinyalizasyon sisteminin olmaması, manuel sistemle kontrol edilmesi kazayı getirdi” demişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ise sinyalizasyonun ‘olmazsa olmaz bir sistem olmadığını’ savunmuştu. 

Soruşturma sürecinde verilen ifadeler de ‘modern ve hızlı tren hattının’ o bölgedeki güvenliğinin modern teknolojiye değil tek kişiye emanet edildiğine işaret ediyor.  

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un aktardığına göre, Ankara’ya geçici görevle gelen makas sorumlusu Osman Y., ifadesinde makası değiştirmiyi unutmuş olabileceğini ancak tam olarak hatırlayamadığını anlattı.

Diğer gözaltına alınan şüpheliler trafik görevlisi Emin E.E. ile hareket görevlisi Sinan Y. ise görevlerini yaptıklarını ve herhangi bir hataları bulunmadığını söyledi.

Yorum Gönder

Yorumlar