Şehir Hastaneleriyle ilgili çarpıcı iddia

ŞEHİR HASTANELERİYLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

CHP’li Ünsal skandal iddiayı gündeme taşıdı... Çok sayıda tartışmayı beraberinde getiren ve eleştirilere konu olan Şehir Hastaneleriyle ilgili flaş bir iddia daha geldi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Şehir Hastaneleri için yapılan ihalelere ilişkin skandalı Meclis gündemine getirdi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alındığı belirtilen tedbirler kapsamında döviz ile yapılan ihalelerin Türk Lirasına çevrildiği yönündeki açıklamaları hatırlatan Ünsal, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Şehir Hastaneleri için anlaşma yapılan şirketlere % 70 oranında ‘hasta garantisi’ verildiği yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını soran CHP’li Ünsal, dikkat çeken flaş bir iddiaya daha önergesinde yer verdi.

İHALELER TÜRK LİRASI’NA ÇEVRİLİRKEN EN YÜKSEK KUR DEĞERİ Mİ BAZ ALINDI?

CHP Milletvekili Ünsal, Sağlık Bakanı Koca’ya dövizle imzalanan anlaşmaların Türk Lirasına çevrilirken hangi kur üzerinden hesaplama yapıldığı sorusunu yöneltirken “Şehir Hastaneleri için şirketlerle döviz üzerinden imzalanan sözleşmelerin Türk Lirasına çevrilmesi sırasında söz konusu dövizin yıl içinde ulaştığı en yüksek kurun baz alındığı iddiaları doğru mudur?” ifadelerini kullandı.

İhale bedellerinin Türk Lirasına döndürülmesi işlemi yapılırken yıl boyunca ilgili döviz kurunun ulaştığı en yüksek değerin temel alınmasıyla birlikte devletin büyük zarara uğratıldığını dile getiren Ünsal, “İddialar doğru ise; bu işlemlerden dolayı oluşan milyonlarca lira kamu zararının sorumlusu hangi kurum, kişi ya da kişilerdir? Bu kurum veya şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatılacak mıdır?” dedi.

Yorum Gönder

Yorumlar