Sarıgül CHPden istifa etti

SARIGÜL CHP'DEN İSTİFA ETTİ

31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlerde yeniden aday olmak istediğini belirten eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, isminin başka ilçelerle anılması nedeniyle CHP'den istifa ettiğini duyurdu

İstanbul'un Mecidiyeköy ilçesinde bulunan Sevgi Merkezi'nde takipçileriyle buluşan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Sarıgül, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden Şişli'den aday olmak istediğini duyurmuştu. Sarıgül'ün ilanı sonrası kulislerde birçok iddia gündeme gelmişti. Bunlardan biri, CHP yönetiminin Sarıgül'ü Eyüpsultan ilçesinden aday göstermek istediğiydi.

Sarıgül, istifa açıklamasında bu iddiaya da değindi. "Geçmişi başka partilere dayanan adaylar büyükşehir adayı yapılırken, CHP'nin öz evladına, —doğrudan diyemiyorlar- dolaylı yoldan başka ilçelere işaret ediyorlar" diyen Sarıgül, şunları kaydetti:

— Bu en azından siyasi nezakete uymaz… Bu en azından Şişlililere saygısızlıktır! Buna tepkisiz kalamazdım. Küçük kurnazlıklara teslim olamazdım. Bugün bir karar aldım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha çok yıpranmaması için veya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak adına, yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum.


Yorum Gönder

Yorumlar