Polonyada bıçaklı saldırıya uğrayan belediye başkanı hayatını kaybetti

POLONYA'DA BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN BELEDİYE BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Polonya'da yardım toplama etkinliği sırasında sahnede bıçaklı saldırıya uğrayan belediye başkanının hayatını kaybettiği açıklandı.

Baltık kıyısındaki Gdansk kentinin belediye başkanı Pawel Adamowicz, ülkenin en büyük yardım kuruluşlarından Büyük Noel Yardım Orkestrası'nın kentte düzenlediği etkinliğinde sahnede konuşma yaparken bir kişi tarafından bıçaklandı.

Kalbine ve karın bölgesine çok sayıda bıçak darbesi alan ve Gdansk Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Adamowicz'in hayatını kaybettiği açıklandı. 

Hastane doktorlarından Dr. Tomasz Stefaniak, daha önce yaptığı açıklamada, ameliyata alınan Adamowicz'in 5 saatlik müdahalenin ardından hayatta tutmayı başardıklarını, ancak durumunun hala kritik olduğunu söylemişti.

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan 27 yaşındaki saldırganın, daha önce banka soygunu gibi suçlardan sabıka kaydı bulunduğu ve saldırıyı "siyasi öç almak amacıyla" gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen saldırganın, geçmişte başka suç nedeniyle hapis cezası almasından Adamowicz'in Sivil Platform Partisini sorumlu tuttuğu aktarıldı.

Yorum Gönder

Yorumlar