MANSUR YAVAŞ'I KONUŞANLAR CHP'NİN DIŞINDAN...

Global TV’de yayınlanan Haber Global Programı’nın konuğu olan Hukukçu Ömer Lütfü Avşar, yerel seçimlerde “Ankara’da ne olacak?” sorusunun altında açıklamalarda bulundu.

Global TV’de yayınlanan Haber Global Programı’nın konuğu olan Hukukçu Ömer Lütfü Avşar, yerel seçimlerde “Ankara’da ne olacak?” sorusunun altında açıklamalarda bulundu. Avşar 2014 yerel seçimlerinde CHP – MHP ortak adayı olan Mansur Yavaş’ın CHP ve MHP’nin 2009 seçimlere göre kıyaslandığında 2014 seçimlerinde ittifak olmasına rağmen milliyetçi oyları getiremediğini söyledi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın  “Adaylarımız partimizin evlatlarından gösterilecektir” açıklamasına da değinen Avşar konuşmasına şöyle devam etti: “Mansur Bey seçilemedikten sonra, partiden istifa etti. Bu da yetmezmiş gibi parti meclisi için aday gösterdikleri seçilenlerden istifa etti.” İstifa edenlerin AKP dahil başka partilere gittiklerini söyleyen Avşar, bu durumu Mansur Yavaş’ın kişisel hırsından kaynaklandığını belirtti.

Avşar, Ankara’daki hiçbir CHP’linin ağzından Mansur Yavaş’ın adaylığını doğrudan veya dolaylı duymadığını ve Yavaş’ın adaylığını telaffuz edenlerin tamamının CHP’nin dışından olduğunu söyledi.

CHP’nin kendi içerisinden çıkaracağı çok nitelikli adaylar olduğunu söyleyen Avşar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım’ın da adının geçtiğini belirtti. 

Avşar son olarak, partisinin oylarını taşıyamayan Mansur Yavaş’ın aday gösterilmemesi gerektiğini söyledi.


Yorum Gönder

Yorumlar