Kılıçdaroğlundan Diyanet İşleri Başkanına Püsküllü Kadir tepkisi

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA 'PÜSKÜLLÜ KADİR' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Püsküllü Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaretini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

11 Kasım 2018'de Birinci Dünya Savaşı bitti diye buluşurlar. Bizim için savaş Mondros Müterekesi ile bitmişti. Yani dönemin yöneticileri teslim olmuştu. Dönemin önemli liderleri Osmanlı savaşa sokanlar bir Alman zırhlısına binerek yurdu terk ettiler.

İngilizlerin isteği ile Mustafa Kemal'in ordugahı dağıtıldı. Çanakkale'nin iki yakası işgal edildi. 9 Kasım 1918'de düşman askerleri çıktı. Binlerce şehidimizin yattığı Çanakkale'de teslim oldular. Yani yüzyıl önce.. 13 Kasım 1918'de Gazi Mustafa Kemal İstanbul'a gelir. Ve Galata Rıhtımı'na gider. Giderken düşman donanmalarını görür ve "Geldikleri gibi giderler" der.

Bu bir reddiyedir. Çanakkale'nin işgaline karşı çıkan bir reddiyedir. Bunu en iyi Gençliğe Hitabe'de anlatır.

Şeyhülislam Mustafa Kemal ve arkadaşlarının katledilmesini ister. Bu fetva üzerine Mustafa Kemal ve arkadaşları idama mahkum edilir. Rifat Börekçi bu fetvaya karşı çıkar. Bunun üzerine Rifat Börekçi ve arkadaşları idama mahkum edilir.

Sonrasında Kurtuluş Savaşı başlar. Mustafa Kemal Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kurar. Ve başkanlığına vatansever Rifat Börekçi'yi getirir. Düşünün 98 yıl önce Atatürk ve arkadaşları için idam kararı verildi, 98 yıl önce müftü Rifat Börekçi ve arkadaşları için idam kararı verildi.

Bunlar düşmanı temizlediler, inancımızı özgürce yaşadık. İyi ki aramızda Rifat Börekçiler, Mustafa Kemaller var. 98 yıl önce Damat Feritler vardı. Şimdi geldik aynı tablo yine toplumun önünde.

İlk Diyanet İşleri Başkanı Rifat Börekçi ve şimdi 18. Diyanet İşleri Başkanı'na bakın. Bu Diyanet Başkanı "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen adamın önünde diz çöküyor.

KILIÇDAROĞLU, ELİNİ MASAYA VURARAK KONUŞTU, GRUP 'DİYANET İSTİFA' SLOGANI İLE İNLEDİ

"Bu ülkenin minarelerinde ezan özgürce okunsun diye canımızı dişimize taktık. Sen şimdi gidiyorsun "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen adamın önünde diz çöküyorsun" sözleri sonrası Kılıçdaroğlu elini masaya vurarak, "Ben bunu kabul etmiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu'nun sözleri sonrası CHP Grubu'na katılanlar 'Diyanet İstifa' sloganı attı.

ALİ ERBAŞ'A: TARİHİNE İNANCINA İHANET EDİYORSUN

Biz ölenin arkasından rahmet okuruz. Musalla taşında deniyor ki ona hakkını helal edin. Ve bu kişi bayrağına düşman olan bu kişi, inancımıza düşman olan bu kişi "Keşke düşmanlar galip olsaydı" diyor. Bu kişi "10 Kasım 9'u 5 geçe kenefe gidin" diyen kişi. Bu kişiyi DİB gidip ziyaret ediyor. Bunun insani ziyaretle ne ilgisi var. Sen makam aracıyla, üzerinde cübbeyle gidiyorsun. Resmi ziyaret bu. Sana o koltuğu sağlayanlar idamla yargılandı. Rifat Börekçi idamla yargılandı, Mustafa Kemal idamla yargılandı. Ve sen tarihine de inancına da ihanet ediyorsun.

O zatın o koltukta oturmamalıdır. O koltuk her inanca, her kimliğe saygı koltuğudur. O koltukta insanlar bölüştürülmez. O koltuk saygıyı temsil edecek bir koltuktur. O nedenle o zatın da o koltuğu bırakması benim arzumdur.

Yorum Gönder

Yorumlar