"KILIÇDAROĞLU ANKARA İÇİN CENGİZ TOPEL YILDIRIM'A TEKLİF GÖTÜRECEK"

CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin Gündemi isimli programda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için Cengiz Topel Yıldırım'a teklif götüreceği belirtildi.

CNN Türk televizyonlarında yayınlanan Ercan Gürses’in sunduğu “Türkiye’nin Gündemi” isimli programda, yerel seçimlerde Ankara siyaseti üzerine çarpıcı açıklamalarda bulunuldu. CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı konusu konuşulurken, konuşmacılar Mansur Yavaş’ın şansının olmadığını, en güçlü adayın ise eski Ankaragücü Başkanı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı olan Cengiz Topel Yıldırım olduğunu belirttiler.

CHP 2014’te, nitelikli aday belirleyememesi nedeniyle kaybetti

Sunucu Ercan Gürses’in, “MHP ile ittifak yapmayan AKP Ankara’da zorlanır mı?” sorusuna hukukçu Ömer Lütfü Avşar şu yanıtı verdi:

“Bugün itibariyle birçok denge bozulmuş olabilir AKP açısından. Bir önceki seçimlerde MHP ve CHP’nin oy toplamı %60 civarındayken, nitelikli veya parti yönünden doğru bir adayın belirlenememesiyle bir seçim kaybedildi.”

Kılıçdaroğlu Cengiz Topel Yıldırım'a teklif götürecek

Sözlerine devam eden Ömer Lütfü Avşar; “Bu kez CHP’nin çok ciddi adayları var. Ankara’nın değerli markalarından, Ankaragücü’nün başkanlığını yapmış Cengiz Topel Bey var.” dedi.

İletişim bilimci Ali Haydar Fırat ise Ankara’da Mansur Yavaş’ın CHP adaylığı konusunda şansının olmadığını belirtirken CHP’nin parti içerisindeki adaylara yöneleceğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cengiz Topel Yıldırım’a teklif götüreceğini söyledi.


Yorum Gönder

Yorumlar