Kapatılacak 13 hastane en iyi 100 arasında

KAPATILACAK 13 HASTANE 'EN İYİ 100' ARASINDA

Ankara'da Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nin açılmasıyla birlikte kapatılması planlanan 13 hastane, birçok branşta Türkiye'nin 'en iyi 100 hastane'si arasında yer alıyor.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 'Her Branşta İlk 100 Hastane' istatistiklerini inceleyen Ankara Tabip Odası, kente uzaklığı ve yüksek maliyeti ile tepkileri çeken şehir hastaneleriyle ilgili bir başka gerçeği daha ortaya çıkardı. Ankara Tabip Odası'nın çalışmasında Ankara'da Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nin açılmasıyla birlikte kapatılması planlanan 13 hastanenin birçok branşta Türkiye'nin 'en iyi 100 hastane'si arasında yer aldığı kaydedildi.

Kapatılması planlanan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi köklü hastaneler birçok branşta önemli fark yaratmış bulunuyor.

13 hastanenin tümü, İç Hastalıkları, KBB, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji, Genel Cerrahi, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Nöroloji, Kardiyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Üroloji, Göğüs Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Hematoloji pek çok alanda sıralamada ilk yüzde yer alıyor.

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ YAKINDA AÇILIYOR

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık örgütleri ve uzmanlar tarafından eleştirilen şehir hastaneleri birer birer açılırken, Bilkent Şehir Hastanesi'nin yakında faaliyete geçirileceği kaydedildi. Önümüzdeki günlerde ilk bölümünün açılacağı hastane kompleksi için yerli ve yabancı 8 banka 890 milyon euro proje finansman kredisi sağladı.

Habere göre, kamu özel işbirliği modeli (KÖO) ile yap-kirala-devret mantığıyla yapılan Şehir Hastaneleri devletin arsa ve finansman desteği ile yapılırken, işletmesi özel şirketlere veriliyor. Şirkete yüzde 70'lere varan hasta garantisinin verildiği bu modelde hastaneler CEO'lar tarafından yönetiliyor.

HASTANELER VE SIRALAMALARI

Kapatılacak hastanelerden bazılarıyla ilgili veriler şöyle: "Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 26 bin 422 ameliyat ile birinci, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyat sıralamasında 21 bin 342 ameliyat ile yedinci, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 milyon 258 bin 784 hasta ile muayene sıralamasında altıncı, ambulansla en fazla hasta götürülen hastaneler arasında 23 bin 910 hastayla beşinci, 18 bin 907 ameliyatla onsekizinci, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi Tıbbi Onkolojide 68 bin 20 muayene ile ikinci, genel cerrahide 85 bin 178 muayene ile onuncu, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatan hasta oranı bakımından birinci, kardiyolojide 88 bin 439 muayene ile sekizinci, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi acil servis branşında 112 bin 148 muayene ile otuzikinci, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 54 bin 445 muayene ile otuzuncu, Ulucanlar Göz Hastanesi göz Hastalıkları branşında birinci, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi kadın hastalıkları ve doğumda 302 bin 429 muayene ile birinci."

Yorum Gönder

Yorumlar