Hrant Dink Ankarada anıldı

HRANT DİNK ANKARA'DA ANILDI

Öldürülen gazeteci Hrant Dink için Ankara'da ilk anma Birgün Gazetesi önünde yapıldı. Ankara Hrant Dink Anma İnisiyatifi de saat 15.00'de İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi önünde Dink'i anacak.

Serkan Alan / Duvar - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 12’inci yıldönümünde Ankara’da köşe yazarlığı yaptığı Birgün Gazetesi önünde anıldı. Anmaya katılanlar ellerinde, “Buradayız Ahparig” dövizleri taşıdı.

“Faşizme İnat Kardeşimsin Hrant” sloganlarının atıldığı anmada konuşan Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, “Hrant Dink davasında dört tutuklu kaldı. O dört tutuklu da taşerondan, tetikçiden başka bir şey değil. Biz gerçeği biliyoruz. Gerçek katillerin o tetikçiler olmadığını da biliyoruz. Hrant çok daha başka güçler tarafından yok edildi. Farklı düşündüğü, inandığı ve bunu korkmadan ifade ettiği için katledildi” dedi.

‘BUGÜN DE HAKİKATİN PEŞİNDE GİDENLER HEDEF GÖSTERİLİYOR’

Hrant Dink’in katillerinin açığa çıkarılması içim gazeteciler olarak mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Hrant Ermeniydi. Halkının yaşadığı acıları her daim dile getirdi. Ama öyle egemenlerin, emperyalistlerin istediği biçimde değil. Halkların kardeşliğine inandığı biçimde dile getirdi. O büyük acıya hepimiz ortak olacak biçimde dile getirdi. Hrant gazeteciydi. İyi bir gerçek anlatıcısıydı. Bütün Anadolu’yu dolaştı. Hrant’ın başka bir kimliği daha vardı. Sosyalistti, devrimciydi. Bütün direncini de oradan alan kardeşimiz, arkadaşımızdı. Bütün mücadelelerin içerisinde yer aldı. Bugün 12 yıl sonra geldiğimiz noktada bize sunulanla yetinmemiz bekleniyor. Gerçek başka bir yerde. Bugün hâlâ gazeteciler cezaevindeyse, gazeteciler devletin en tepesinden tehdit ediliyorsa Hrant’ın dört katili olduğuna inanmamızı beklemesinler. Bugün de hakikatin peşinde gidenler tehdit altında hedef gösteriliyor. Hrant’ın katilleri ortaya çıktığında biz kafamızı yastığa rahat koyacağız. Hrant’ın gerçek katilleri açığa çıkana kadar bize rahat bir uyku haram olsun.”

ANKARA’DA ANMALAR DEVAM EDİYOR

Hrant Dink için Ankara’daki ikinci yapılacak anmanın adresi İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi önü olarak belirlendi. Anma saat 15 00’de gerçekleşecek. Mülkiyeliler Birliği de “Buradayız: Hrant için Adalet için” başlıklı panel etkinlik düzenleyecek. Burcu Binboğa, Nuray Özdoğan ve Yaşar Aydın’ın konuşmacı olacağı panel 19 Ocak 2019 saat 17.30’da Mülkiyeliler Birliği Teras Kat’ta gerçekleştirilecek

Yorum Gönder

Yorumlar