Hasan Cemal ifade verdi

HASAN CEMAL İFADE VERDİ

Hasan Cemal 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiası için ifade verdi. Cemal, isimsiz bir ihbar sonucu başlatılan soruşturmaya konu edilen yazısının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ifade etti.

Gazeteci ve P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu Kurucu Başkanı Hasan Cemal, hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan bir soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi.

Hasan Cemal’in Temmuz ayında T24’te yayımlanan  “Dikta, Diktatör” başlıklı yazısı hakkında yapılan isimsiz bir ihbar sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada Ekim ayında yetkisizlik kararı verilerek dosya İstanbul’a gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında avukatı Fikret İlkiz ile birlikte ifade veren Hasan Cemal, iki sayfalık yazılı savunmasını savcılığa sundu.

Cemal, savcılıktaki ifadesinde, köşe yazısında yer alan ifadelerin basın ve ifade özgürlüğü kapsamında bulunduğunu, bunların suç teşkil etmediğini belirtti. Köşe yazısındaki ifadelerin suç hâline getirilmesinin hukuka ve ifade özgürlüğüne aykırı olacağını belirten Cemal, hakkındaki suçlamayı reddetti.

Savcılık sorgusunda Hasan Cemal’e ayrıca, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan tespitte, FETÖ/PDY terör örgütünün propagandasını yapan Fuat Avni adlı Twitter kullanıcısının yoğun biçimde kullandığı ifadeleri yazısında birden fazla kez kullandığı” şeklinde bir soru da yöneltildiği öğrenildi.

Hasan Cemal bu soruya cevaben, köşe yazısındaki ifadelerle Fuat Avni adlı Twitter hesabında kullanılan ifadeler arasında bağ kurulmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Avukat Fikret İlkiz ise Türk Ceza Kanununun 299. Maddesi nedeniyle başlatılan bir soruşturmadan hareketle FETÖ/PDY örgütü ile iltisak kurulmaya çalışılmasının Ceza Muhakemesine aykırı olduğunu ifade ederek, soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini talep etti. (Kaynak: Platform24)

Yorum Gönder

Yorumlar