Filmlerim soyut olduğu için tepki çekmiyor

"FİLMLERİM SOYUT OLDUĞU İÇİN TEPKİ ÇEKMİYOR"

Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu'da ve Kış Uykusu gibi filmleriyle uluslararası üne sahip yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Türkiye'nin son yıllardaki siyasi atmosferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu'da ve Kış Uykusu gibi filmleriyle uluslararası üne sahip yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Türkiye'nin son yıllardaki siyasi atmosferi hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de dini tartışmanın zor olduğunu vurgulayan Ceylan, "Bu konuyla ilgili duygularınızı ifade etmek istiyorsanız ancak dolaylı yollarla yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDEN SONRA GEZİ'DEKİ KUTUPLAŞMA TEKRAR ORTAYA ÇIKTI

"Sanki Türkiye büyük bir bıçakla ikiye bölünmüş gibi" diyen ünlü yönetmen, son yıllarda artan kutuplaşmanın Gezi Direnişiyle daha da derinleştiği belirtti. Ceylan, son seçimlerle beraber Gezi'deki kutuplaşmanın yeniden ortaya çıktığını düşünüyor.

Fransız medyasına konuşan ünlü yönetmen, gazetecilerin Türkiye’de kısıtlanan basın özgürlüğüne atıfta bulunarak, "Gazetecilerin görevini artık sanatçıların mı üstlenmesi gerekir" sorusuna ise "belki" yanıtını verdi.

Euronews'te yer alan habere göre, Türkiye'de sanatını icra etmekte herhangi bir engel hissetmediğini belirten Ceylan, bunun herkes için geçerli olmadığının altını çizdi.

FRANSA'DA GÖSTERİME GİRDİ

Nuri Bilge Ceylan’nın Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve büyük beğeni toplayan Ahlat Ağacı’nın Fransa’da gösterime girdi.

Ahlat Ağacı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ceylan son eseriyle amacının Türkiye'nin gündemini anlatmak olmadığı, sadece ülkede önde çıkan genel tabloyu yansıtmak istediğini ifade etti.

"FİLMLERİM SOYUT OLDUĞU İÇİN TEPKİ ÇEKMİYOR"

Filminde yer alan karakter ve olayların ülkedeki gerçeklerden esinlendiğine dikkat çeken yönetmen, faklı görüşleri dolaylı yollardan anlatmayı çalıştığını belirtti. Yönetmen, bir günah keçisi göstermeden, her karakterin dünyayı nasıl gördüğünü göstermeye çalıştığını ifade etti.

Eserlerinde işlediği konuları, daha çok soyut biçimde ele aldığına dikkat çeken yönetmen, dolaylı yollardan mesaj ilettiği için filmlerinin ülkede rahatsızlığa yol açmadığını belirtti.

Yorum Gönder

Yorumlar