Eğitim Senden çarpıcı OHAL raporu

EĞİTİM SEN'DEN ÇARPICI OHAL RAPORU

Eğitim Sen’in hazırladığı OHAL raporunda “OHAL süresince 95 yıllık Cumhuriyet’in bütün kazanımları yok edilmiştir” denildi.

Eğitim Sen OHAL’in kaldırılmasının ardından Eğitimde ve yükseköğretimde OHAL raporu başlıklı bir çalışma yayımladı. Raporda OHAL süresince yapılanlarla Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edildiği vurgulandı.

Raporda “OHAL süresince 95 yıllık Cumhuriyet’in bütün kazanımları yok edilmiş, Cumhuriyet’i temsil eden tüm değerler ve kurumlar hedef haline getirilmiştir. Müfredattan M. Kemal Atatürk’ün yaşamı, Atatürk ilke ve inkılapları ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili konular çıkarılmış veya daraltılmış, bilimsel eğitim tamamen yok edilmiş, laiklik ise yalnızca yasalarda yer alan bir ilke olarak kalmış, toplumsal yaşamın tüm alanlarında ve eğitimde laikliğin, laik yaşamın yok satıldığı yeni bir rejim yaratılmıştır” denildi.

“15 Temmuz Askeri Darbe Girişiminin başarılı olması halinde darbecilerin atacağı adımlar bizzat sivil iktidar eliyle hayata geçirilmiştir” denilen rapor şöyle devam etti: “Üstelik yıllardır fiilen yaptıkları gibi, kendi koydukları hukuk kurallarını bile daha bir iştahla çiğneyerek, toplumdaki darbe karşıtlığını baskıcı, otoriter yönetim tarzlarını meşrulaştırmak için kullanmışlardır. Kamuda yaşanan ihraçlar, muhalif gazeteler, kadın ve çocuk dernekleri, dergiler, TV, radyo ve internet siteleri birer birer kapatılması, siyasetçi, gazeteci, yazar, öğretmen, akademisyen, sanatçı, belediye başkanı ayrımı yapmadan iktidara biat etmeyen tüm muhalif kesimlerin darbeci bir mantıkla gözaltına alınıp tutuklanması ancak ‘fiili darbe’ koşullarıyla açıklanabilecek bir durumdur.”

Halka, emekçinin işine, aşına…

Rapor şöyle devam etti: “OHAL süresince 95 yıllık Cumhuriyet’in bütün kazanımları yok edilmiş, Cumhuriyet’i temsil eden tüm değerler ve kurumlar hedef haline getirilmiştir. Müfredattan M. Kemal Atatürk’ün yaşamı, Atatürk ilke ve inkılapları ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili konular çıkarılmış veya daraltılmış, bilimsel eğitim tamamen yok edilmiş, laiklik ise yalnızca yasalarda yer alan bir ilke olarak kalmış, toplumsal yaşamın tüm alanlarında ve eğitimde laikliğin, laik yaşamın yok satıldığı yeni bir rejim yaratılmıştır.

OHAL uygulamaları ve yasakları doğrudan halkın, emekçilerin işine, ekmeğine, yaşamına ve hak mücadelelerine yönelmiştir.”

Yorum Gönder

Yorumlar