Down sendromlu çocuklar kuaförlük mesleğini öğrendi

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR KUAFÖRLÜK MESLEĞİNİ ÖĞRENDİ

Artistik Kuaförler Derneği ile Down Sendromu Yardımlaşma Derneği ‘Bir İlk de Bizden’ programını gerçekleştirdi. Down sendromlu çocuklar saç yapmayı öğrendi

SOSYAL sorumluluk projesi kapsamında, down sendromlu çocukların sosyal yaşama adaptasyonunu sağlamak ve meslek edindirmek amaçlandı. Kuaförler down sendromlu çocuklara saç yapmayı öğretti. Çocuklar Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda öğrendiklerini sergiledi.

DOKUNAMIYORLARDI

Ankara Down Sendromu Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Dilek Koçak Tozlu, "Down Sendromlu çocuklarımız, 2 aydır kuaförlük eğitim alıyorlar bu da onlar için toplumda, özgüvenlerinin gelişerek, bir yer edinme açısından çok önemliydi. Bu süreçte çocuklar çok mutlu oldular, önce saçlara dokunamıyorlardı şimdi çok güzel saçlar yapabilecek duruma geldiler. Mesleki eğitim açısından da onlara çok faydalı olduğunu ve bu organizasyon sonrası da bu meziyetlerine devam edeceklerini düşünüyorum. Aileler de çok mutlu" dedi.

İLKIN BİRAZ ZORLANDIK

Ankara Artistik Kuaförler Derneği Başkanı Ali Özpolat da "Çocuklarımızın içindeki yeteneği ben biliyordum. İlk etapta birazcık zorlandık. Çocuklarımız önce saça yanaşmadılar daha sonraki süreçte eğlenceli anlar yaşadık. İçlerinde çok yetenekliler var aileler müsaade ettikçe çocuklarımızı asistan olarak yanımıza almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Yorum Gönder

Yorumlar