CHP YEREL SEÇİM STRATEJİLERİ TOPLANTISI | ÖZEL RÖPORTAJLAR

Sözsizde TV Ekibi olarak CHP'nin yerel seçim stratejileri toplantısında belediye başkanları ve aday adaylarıyla ile özel röportajlar gerçekleştirdik.

Sözsizde TV Ekibi olarak CHP'nin yerel seçim stratejileri toplantısında belediye başkanları ve aday adaylarıyla ile özel röportajlar gerçekleştirdik.

"DERMAN ARAYAN HALK, CHP'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA GELECEK"

CHP 1989 yılı yerel seçiminde yüksek bir başarıya ulaşmıştı. Bu başarının önümüzdeki yerel seçimlerde de görüleceğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "Yerelde yaşayan insanların, annenin, çocuğun,öğretmenin,öğrencinin eğer derdi varsa, doktora gitmeyecek, derman aramak için CHP'nin belediye başkan adaylarına gelecek. Biz 1989'u aşan bir iş yapacağız. O zaman halkın dertleri vardı, limon gibi sıkılıyordu. Şimdi dertlerine derman olmak biz dersimize çalıştık, halkın derdine derman olabilecek politikalar ve adaylarla halkın karşısına çıkacağız..." dedi.

"YEREL YÖNETİMLER SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERİN GÖREVİDİR"

Yerel yönetimler sosyal demokrat belediyelerin görevi olduğunu belirten Denizli'nin Bozkurt ilçesi Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP'nin 2019'daki mart seçimlerinde sosyal demokrat belediyeciliği tüm Türkiye'ye yayacağına inandığını söyledi.

"CHP HEP ZOR ZAMANLARIN UMUDU OLDU"

Tunceli ili Hozat ilçesi Belediye Başkanı Celaleddin Polat da CHP'nin 1989 yerel seçimlerinde ulaştığı başarıyı yakalaması açısından umudunun tam olduğunu, CHP'nin hep zor zamanların umudu olduğunu ve bu umutları yeşerttiği söyledi. Polat; "90'larda AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla ülkenin nerelere geldiğini halk biliyor. Bugün ekmek bulamaz bir duruma geldik. Kurtuluş Savaşı Dönemi'ni eleştirenler bugün Kurtuluş Savaşı'nı arar durumuna düştüler."dedi. Tekrar aday olması ile ilgili soruya da "Bir dönem aday olacağım, sonrasında genel başkanımız devam edeceğim." şeklinde yanıtladı.

"BAŞARIYI TEKRAR YAKALAMAYA MECBURUZ"

Aydın ili Efeler ilçesi Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP'nin 1989'daki başarıya ulaşmaya mecbur olduğunu ve Türkiye'nin buna muhtaç olduğunu söyledi. 

Afyonkarahisar ili Sultandağı ilçesi Belediye Başkanı Osman Acar da geçmiş yıllardaki başarıya ulaşılabileceğini düşündüğünü belirtti. Sosyal demokrat belediyecilik yaşadığı kentlerde insanlara huzurlu yaşamlar sunan belediyeciliktir, diyen Acar son 20 yılda CHP'nin genel seçimlere kıyasla yerel seçimlerde daha fazla oy aldığını belirtti. Acar; "İnsanlar bizi yerel yönetimde tercih ediyorlar. Çünkü; bizim yönettiğimiz belediyelerde huzur, neşe, halk ve yaşam var." dedi.

İç Anadolu Belediyer Birliği Genel Sekteri Salim Çoruk; "Yerel anlamda Mamak'ta ciddi bir boşluk gördüm. Çevremde ciddi anlamda bir baskı oluştu, donanımlısın, birikimlisin, niçin bu donanımınla birikiminle Mamak'ta hizmet için yola çıkmıyorsun dediler. Ben de doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim Mamak'ta bir vefa borcunu ödemek için yola çıktım." dedi. Birçok ülkede yerel yönetim tarzlarını incelediğini söyleyen Çoruk, "Yerelde siyasetin olmadığını ve hizmete yönelik oyların kullanılması gerektiğini Mamak halkına anlatacağım" dedi. Detaylı bir şekilde projelerini anlatan Çoruk, Mamak halkının iradesine güvendiğini söyledi. 

Yorum Gönder

Yorumlar