CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş’tan küskün seçmene çağrı!

CHP’NİN BEYOĞLU ADAYI ALPER TAŞ’TAN KÜSKÜN SEÇMENE ÇAĞRI!

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, sandığa gitmeyen seçmen seçmen tartışmaları ile ilgili olarak; ‘Çok hayal kırıklığı yaşadılar. Haklı bir duygu. Ama sahip çıksınlar. Beyoğlu halkına vereceğimiz en somut adım' dedi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş canlı yayında Şirin Payzın‘ın sorularını yanıtladı.

İşte Alper Taş’ın açıklamaları:

Artık bizim örnekler yaratmamız gerekiyor. Topluma bakın bizim böyle bir dünya görüşümüz var dememiz gerekiyor. Ben İmam Hatip süresince sosyalist oldum. İmam hatiplik sosyalistlik ilişkisi konusunda şunu söyleyebilirim sağ zihniyet dini kendi tekellerine almış vaziyettteler. İnsanlarımızın bu temiz dini duygularına sömürü haline getirmişler.

Bizim Beyoğlu'nda sunacağımız şudur: Bizim din dil ırk ayrılıkları reddeden bir bakış açımız var. Biz herhangi bir inanç sistemi, ile mücadele etmeyiz. Bizim mücadele ettiğimiz ticari islamcılar, siyasi istismarcılarıdır. Bunu yaparak dini de özgürleştireceğiz. Artık içi boşalan bir din var. Her yerde cami var artık. Anadolu İslamı gitmiş, gerici bir dinci anlayış topluma şırınga ediliyor.

Siyasal islamcılıkla mücadele edeceğiz. Bu ülkeye gerçek bir laiklik lazım. 

Sermaye tarafından kentsel dönüşüm eksenindeki bir mahalle. Kentsel dönüşüm için mücadele eden arkadaşlarımız var. Halkın sözü ve onayıyla dönüşüm olmasını isteyen arkadaşlarımız var. Projeler konusunda halkın hakkını savunan bir çizgi çok emin olsunlar geliştireceğiz.

Mega projeleri reddediyoruz. Bir kent kendi dokusuyla kimliğiyle güzeldir. Beyoğlu’nun biriktirdiği bir kültür tarih var. Her tarafı beton olan ruhsuz kentler yarattılar. Bizden kimse mega proje beklemesin. İnsani , yaşanabilir, ekolojik kentler. Gençlerin kendilerini ifade edebildiği , kadınların özgür olduğu kentler. 

Bu AKP’lilerin kente bakış açışı şudur. Kenti fabrika bir rant alanı olarak görüyorlar. Kentteki insanları müşteri olarak görüyorlar. Kendilerine ve yandaşlarına. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bütün İstanbul'u ne hale getirdiler. Bir de çıktılar Çılgın Proje açıkladılar. 15 yıl sonra sanki kendileri yapmamış gibi konuşacaklar. Şu Beyoğlu kamusal alandı. Ne hale getirdiler burayı.

Beyoğlu halkı bize pozitif tercihte bulunsun. Bize Allah razı olsun demeyeceklerse biz bu işi bırakırız.

Sandığa gitmeyen seçmen sol seçmen. Biz AKP'ye oy veren seçmenlerin oyunu alabilirsek, sandığa gitmeyenlere sandığa götürebilirsek , biz kazanırız.

Çok hayal kırıklığı yaşadılar. Haklı bir duygu. Ama sahip çıksınlar. Beyoğlu halkına vereceğimiz en somut adım. 45 mahallede kurduğumuz mahalle meclislerimizdir. Burayı Alper Taş yönetmeyecek. Alper Taş, Beyoğlu halkının kendini yönetmesi için bir lider vasfı görecek.

Dar manada bir belediyecilik değil. işçi aileleriyle mücadele etmek. Biz toplumsal mücadelenin de parçası olacağız. Beyoğlu'nun bütün halkın kendisini ifade edebilmesi için mücadele edeceğiz. Taksim aynı zamanda demokrasi meydanı olacak.

Kampanyamızın odağında gençler, kadınlar ve ezilenler olacak. Birleştirici olacağız.

Rakibim Rize Güneysulu, ben Pazarlıyım. Gücü Recep Tayyip Erdoğan’dan geliyor. Yerelde güçlü olduğunu düşünmüyorum.

Seçildiğimiz ilk işimiz bütçe olacak. Bütçenin nereye harcanağı açıklayacağız. Ucuz gıda (kooperatifler), ucuz toplu taşıma amaçlarımız arasında olacak. Öncelik yoksulların olacak…”

Yorum Gönder

Yorumlar