CHP’li Özelden TBMM Başkanı Yıldırıma çağrı

CHP’Lİ ÖZEL'DEN TBMM BAŞKANI YILDIRIM'A ÇAĞRI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağlık meslek örgütleri ve sendikaların temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından önümüzdeki günlerde bir kanun teklifi sunacaklarını bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün Sağlık Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ile Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği temsilcilerini kabul etti. Görüşmede, meslek örgütleri, Temmuz 2018’de TBMM’de kabul edilen torba teklifte yer alan fiili hizmet süresi zammına yönelik düzenlemenin sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışanların ayrımsız tamamını kapsamasına yönelik topladıkları imzaların bir örneğini vererek destek talep etti. Özel, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a şu çağrıda bulundu:

BU TALEP TORBANIN İÇİNE SIĞACAK BİR TALEP DEĞİL

“Bu konuya ilişkin olarak ilgili torba teklifinin görüşmeleri sırasında da bir önerge vererek, düzenlemenin kapsamının genişletilmesini talep etmiştik. Bu önergeyi kanun teklifi haline getirerek yeniden TBMM Başkanlığı’na sunacağız. Ancak teklifimiz Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmeli. Binali Bey’e çağrımızdır teklifimizi bu kez ait olduğu Sağlık Komisyonu’na sevk et. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri sağlıkçıların taleplerini anlamadı. O komisyonda yeterince söz hakkı verilmedi. Bu talep, torbanın içine sığacak bir talep değil. Bu teklifimiz özel olarak üyelerinin tamamı sağlıkçı olan bir komisyonda, Sağlık Komisyonu’nda görüşülmeli.”

Yorum Gönder

Yorumlar