Ankarada hızlı tren kazası: 9 kişi hayatını kaybetti

ANKARA'DA HIZLI TREN KAZASI: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da yüksek hızlı tren (YHT) kazası meydana geldi. İki vagonun devrildiği kazada 46 kişinin yaralandığı bildirildi. Kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti. Trende bulunan yolcu sayısı 206 olarak açıklandı.

Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kaza yaptı.

İki vagonun devrildiği kazaya dair açıklama yapan Ankara Valiliği, biri makinist 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Üçü ağır 46 yolcunun yaralandığı kaza sırasında trende bulunan yolcu sayısı 206 olarak açıklandı.

KAZAYA DAİR YAPILAN AÇIKLAMALARA ÇOK SAYIDA DÜZELTME GELDİ

Öte yandan kazaya dair çok sayıda iddia ileri sürüldü.

Kazayı ilk olarak Anadolu Ajansı (AA) duyurdu. AA haberinde kazanın, yüksek hızlı trenin üst geçide çarpması sonucu meydana geldiği ifade edildi. NTV muhabiri Serkan Kaya ise yolcuların kendisine "Tren üst geçide çarpmadı. Üst geçit trenin üstüne düştü" dediğini aktardı.

İlerleyen saatlerde Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada bu bilgiler kısmen yalanlandı. Valilik, kazanın yüksek hızlı trenin banliyö trenine çarpması sonucu meydana geldiğini ifade etti.

Valilik açıklamasında trenin üst geçidin ayağına çarptığı, üst geçidin bunun üzerine çöktüğü aktarıldı. 


ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, ANKARA VALİLİĞİ'Nİ DÜZELTTİ

Bundan yarım saat sonra kazaya dair bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan geldi.

Ankara Valiliği'nin yüksek hızlı trenin banliyö trenine çarpması sonucu gerçekleştiği yönündeki açıklamasını düzelten bakanlık, kazanın yüksek hızlı trenin kontrol lokomotifine çarpmasıyla meydana geldiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında ayrıca "Lokomotifin orada olmaması gerekiyordu" dendi.

'EKİPLERİMİZ HALA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR'

Vali Vasip Şahin de YHT'nin kılavuz diye tabir edilen kontrol lokomotifiyle çarpıştığını kaydetti. Ekiplerin, kazanın meydana gelmesinin hemen ardından olay yerine geldiklerini belirten Şahin, ''Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Şu an 43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması" ifadesini kullandı.

"Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız" diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

— Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" denen başsavcılık açıklamasında, olaya ilişkin üç savcının görevlendirildiği duyuruldu.

Yorum Gönder

Yorumlar