Ali Koç, Volkan Demirelin neden kadro dışı bırakıldığını açıkladı

ALİ KOÇ, VOLKAN DEMİREL'İN NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDIĞINI AÇIKLADI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe TV'de kadro dışı bırakılan 3 futbolcu ve kulüpte yaşananlar ile ilgili geniş kapsamlı bir açıklama yapıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takım kaptanı Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılma nedeniyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Volkan bilinçli olarak Fenerbahçe'ye zarar vermez. Ama bilinçaltında etkilendiğini düşünüyorum" diyen Koç, Volkan'ın beklentileri karşılamadığını kaydetti. Koç, "Samandıra'dan haber geldi. Volkan Demirel, Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Tam bir 'volkan patlaması' yaşıyor o gün Volkan. Biz de Samandıra'ya gittik. Ne olduğunu da anlamadık...Bana ve başkan vekilimize saygısızlık yaptı" ifadelerini kullandı.

İşte Koç'un Volkan ile açıklaması...

"Ben Volkan'ı tanıdığımda 19-20 yaşındaydı, biraz daha büyüktü. Volkan zaman zaman kızsam da kişilik olarak sevdiğim biri. İyi bir baba, çok iyi bir eş. Çok güzel bir ailesi var. Düğününde nikah şahitliği yaptım, o tarafı da özel..."Bizim için zor bir karardı. Üstüne basarak söylüyorum. Ne Comolli, ne Phillip Cocu, benim inanmadığım bir kararı bu konuda bana aldırtamaz.

- Kendisine de söyledim, "Belki birinci kaleci olmayabilirsin ama sen Fenerbahçe'ye hizmet etmelisin." dedim. Kaleci konusunda istenmesine rağmen hamle yapamadık. Hocamız da Comolli de Volkan'ı tanıdıkça Volkan'ın büyük katkı sağlayacağına inandılar ve 1. kaleci yaptık

- Volkan ilk 6 maçta 1. kaleciydi fakat iyi başlamadı. O başlangıçtan sonra karar verdik ki, bir kaleci daha lazım. Her zaman bir kaleci alma düşüncesi vardı ama elinizdeki imkanları ve nereye kullanacağını önceliklendireceksin.

- Volkan hiçbir zaman Fenerbahçe'ye bilinçli olarak zarar vermek istemez ama bilinçaltı olarak yeni ekip, yeni kadro, kendisine yakın olan birkaç personelin ayrılması sonrasında ister istemez etkilendi. Belki bu onda insani bir rahatsızlık yaratmış olabilir.

- Kulübüyle bu kadar bütünleşmiş bir oyuncu fazla sahiplenme yüzünden de hatalar yapabilir. Kayseri maçı sonrası o da soyunma odasında konuştu. Gruplaşmalar var dedi. İçi dışı bir olan insanı severim.

- Volkan Demirel kendisinden beklentimizi karşılayamadı. Volkan'dan beklediğimiz takım ruhunu yaratma görevini kendisinden göremedik.

- Sabah gelip idman yapıyorlar, dinleniyorlar. Öğleden sonra bir daha idman ve ayrılıyorlar. Oyuncuların kaynaşmaları önemli. Öğreniyoruz ki oyuncular aradaki vakitleri odalarında geçiriyorlar. Burada kaynaşmak için kaptanların öne çıkması gerekiyor.

"Volkan Demirel Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Tam bir volkan patlaması yaşıyor"

- Somut olarak iki olay yaşandı. Samandıra'dan haber geldi. Volkan Demirel, Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Tam bir 'volkan patlaması' yaşıyor o gün Volkan. Biz de Samandıra'ya gittik. Ne olduğunu da anlamadık. Erwin 'Niye bana ters bakıyorsun?' gibi.

"Gördüm ki burada Volkan Demirel'in uyanması lazım"

Kıdemli bir futbolcunun diğer oyuncular ve personel üstünde biz yokken nasıl bir etkisi olabilir diye düşündüm. Gördüm ki burada Volkan Demirel'in uyanması lazım. Kendisiyle aynı gün dertleştik. Yaptığı kabul edilemez. Buradaki olay disiplinsizlik. Disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde saygısızlık, takım içerisindeki öncülük ve kaynaştırma görevini yerine getirememe sonrası Volkan Demirel hakkında böyle bir karar aldık.

VOLKAN'A AÇIK KAPI

- Dünkü davranışları Volkan'ın bugününü belirledi. Volkan'ın bugünden sonraki davranışları yarın ne olacağını belirleyecek. Kadro dışı kalması mukavelesi bitti anlamına gelmiyor. Çok iyi Fenerbahçeli diye başka oyuncudan fark görmesi de bir yere kadardır.

- UEFA listesinde Harun'dan sonra Volkan ve Erten'in isimleri yazılı. Allah korusun Harun'a bir şey olsa maça Erten ile çıkacağız. Bu riski göze aldım ben. FFP nedeniyle Berke'yi yazdıramadık oraya.

- Volkan sözleşmeli oyuncumuzdur. Benim arzum, bundan sonra doğru hareketleri yapmasıdır. Döner mi, nasıl döner, ne zaman döner ya da hiç dönmez, onun bileceği iş. Oturup onun da etraflıca düşünmesi lazım.

"Bilmez ama ilk istediğim futbolcu da Volkan Demirel'dir"

- Ben vefa konusuna önem veririm. Alex'in jübilesi niye yapılmadı diye çok gündeme geldi. Ben jübile işlerine başlamak istiyorum. Bilmez ama ilk istediğim futbolcu da Volkan Demirel'dir. Kalecilikten sonra da eğitimin en iyisini görüp Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet etmesini çok isterim. Kişisel bir durum yok. Volkan inşallah tez zamanda yeniden Fenerbahçe futbol takımına katılır.

Aziz Yıldırım'la görüştüğü iddiası

- Aziz Yıldırım'la görüştüğü iddiası var. Aziz Yıldırım,15 yıl Volkan'a başkanlık yapmış, çağırdıysa gitmiştir. Çağırdığında gitmemişse yanlıştır.

Yorum Gönder

Yorumlar