Ali Dinçer mezarı başında anıldı

ALİ DİNÇER MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ankara’nın efsanevi Belediye Başkanı Ali Dinçer mezarı başında anıldı.

Ankara’da 1977-1980 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Ali Dinçer; ailesi, sevenleri ve mesai arkadaşları tarafından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrinde anıldı.

Saat 12.00’da başlayan anmada Ali Dinçer’in kardeşi Tahir Dinçer; ağabeyiyle olan anılarını, Ali Dinçer’in Ankara aşkını, kente yaptığı hizmetleri anlatarak söze başladı. Daha sonra Ali Dinçer döneminde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ceyhan Mumcu anılarıyla merhum Dinçer’i yâd etti. 

Ali Dinçer’in eşi Yıldız İbrahimova’nın; dostları ve mesai arkadaşları olan Levent Tosun, Muzaffer Eryılmaz, Sami Doğan, Yusuf Ata Arıak, Hamza Kırmızı, Ufuk Ataç, Mehmet Yula, Salim Taşçı gibi isimlerin kısa anlatımlarıyla anma töreni devam etti.  

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım da ölümünün 11. yıl dönümünde Dinçer’in kabri başındaydı. Yıldırım, “Bizim için Ali Dinçer belediyecilikte bir semboldür. Faaliyetleriyle şehircilikte çığır açmıştır. Bugün belediyecilik adına yapılan birçok projenin temelleri Vedat Dalokay ve Ali Dinçer tarafından atılmıştır. Belediyecilik adına bu şehirde iyi, doğru ve güzel ne varsa onların imzasını taşımaktadır. Belediye başkanlarımızın da burada olmasını arzu ederdik.” dedi. Yıldırım, bu belediyecilik anlayışının belgelenmesi amacıyla Vedat Dalokay ve Ali Dinçer dönemlerini anlatan bir kitabın hazırlıklarını tamamladıklarını, Ankaralılara armağan etmek için gün saydıklarını da sözlerine ekledi.

Ali Dinçer Kimdir?

Ali Dinçer 1945 yılında Bulgaristan’ın Deliorman Bölgesi’nde bulunan Razgrad şehrinde doğmuştur. Aslen Kırşehirlidir. 1977 yılında henüz 32 yaşındayken CHP’nin Ankara Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere girmiş ve %58,1 oranında oy alarak Ankara’nın belediye başkanı olmuştur. 12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından 16 Eylül 1980 tarihinde görevinden alınmıştır.

19. Dönem’de ve 20. Dönem’de Ankara’dan milletvekili seçilen Dinçer, 52. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevinde bulunmuştur. 22. Dönem’de ise Bursa Milletvekili olarak parlamentoya giren Dinçer, bu dönemde TBMM Başkanvekilliği’nde bulundu.

Uzun süre lenf kanseri tedavisi gören Ali Dinçer, yoğun tedavi sırasında karaciğer yetmezliğine yakalandı. 13 Nisan 2007 günü hastaneye kaldırılan Ali Dinçer, 17 Nisan 2007 gecesi hayata gözlerini yumdu.


Yorum Gönder

Yorumlar