AKPnin Maarif Vakfına geniş yetkiler: Şimdi de öğretmen seçiyor!

AKP'NİN MAARİF VAKFI'NA GENİŞ YETKİLER: ŞİMDİ DE ÖĞRETMEN SEÇİYOR!

AKP'nin Cemaat'in yurt dışındaki 'okul' etkisini kırmak için kurduğu Türkiye Maarif Vakfı, çok geniş olanaklarla donatılmaya devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sadece bir ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı, AKP'nin yurt dışında Cemaat okullarına karşı kendi eğitimini verdiği kurum olarak gündeme gelmiş, Cemaat etkisinin kırılması amaçlanmıştı.

Bu amaçla kurulan Vakıf, darbe girişiminden sonra çok daha geniş olanaklarla kuşatılmış, Cemaat'in yurt dışında kapatılan okulları da Vakfa tahsis edilmişti.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 241 milyon lira, bu yıl ise 351 milyon lira aktarılan Vakıf, Cemaat'in yurt dışında bulunan tam 105 okulunu kendi bünyesine kattı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Vakfın amacını "yerli ve milli bir eğitim anlayışının dünyanın dört bir yanında filizlendirmek" şeklinde tanımlarken, "Maarif okullarımızda sadece eğitim vermekle kalmıyor, Türk eğitim anlayışının ve milletimize özgü değerlerin güçlü bir zeminde yükselmesini sağlıyoruz. Gerek okul yöneticilerimize gerekse değerli öğretmenlerimize bu anlamda büyük bir sorumluluk düşüyor" diyor.

Her geçen yıl etkisi ve gücü arttırılan ve yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olma olanağı verilen Vakıf, son olarak 15 Temmuz'da Okul Yöneticisi ve Öğretmen Alım Sınavı düzenledi. Sınav düzenlemekle kalmayan Vakıf, AKP'ye yakın isimlere iş başı yaptırmak için sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayları 8-12 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da mülakata sokacak.

Yorum Gönder

Yorumlar