Berkay’ın avukatı savcılığa başvurdu: Arda Turan tutuklansın

Şarkıcı Berkay’ın avukatı, futbolcu Arda Turan’ın dört suçtan tutuklanmasını talep etti.

Turan, eğlendiği gece kulübünde şarkıcı Berkay’a saldırıp burnunu kırmıştı. Kavga, Arda Turan’ın Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin’i taciz ettiği iddiasıyla çıkan tartışmanın ardından yaşanmıştı.

Berkay’ın avukatı Ayşegül Mermer, bugün Çağlayan’daki adliyeye giderek soruşturmayı yürüten savcılığa dilekçe verdi.

Dilekçede ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘sözlü taciz’, ‘silahla tehdit’ ve ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçlarından Turan’ın tutuklanması talep edildi.

Tazminat talebi hazırlanıyor

Adliye çıkışında gazetecilere konuşan Mermer, maddi ve manevi tazminat konusunda hazırlık aşamasında olduklarını söyledi.

Avukat, “Hesap uzmanları bütün sözleşmeleri ne kadar kaybı olduğunu, ne oldu, bunların hepsini araştırıp belirleyip açılacak, hazırlık aşamasında şu an” dedi.

Mermer şöyle devam etti: “Biz baştan beri tutuklu yargılanmasını istemiştik. Tutuklu yargılanmalıydı, bu olmadığı için de itirazımızı yaptık. Az önce söylediğim sebeplerden şüpheli Arda Turan’ın tutuklu yargılanması gerekiyor. Çünkü profesyonel bir sporcu elinde silahla hastaneye geliyor, silahı sağa sola atıyor. Sonra müvekkilimin eline tutuşturuyor ve öfkesine yenik düşüp silahı ateşliyor. Bu suçların hiçbirisi kabul edilemez.”

Avukat Mermer kendi tanıklarının dinlendiğini dile getirerek Berkay’ın durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

Mermer şunları kaydetti: “Müvekkillerim Türkiye gündemini böyle bir olayla meşgul ettikleri için çok üzgünler. Kaldı ki burada hiçbir kusuru olmayan, hamileliğinin son aylarında olan bir bayan (Arda’nın eşi) var. Gönül isterdi ki o, bu ayları huzur ve sükunet içerisinde geçirsin. Bu durumda adlarının geçmesinden de tabii ki çok rahatsız ve üzgünler.”